Maatwerk

Uw bijgebouw op maat laten bouwen

Ga o.a. voor een carport op maat

Droomt u er al langer van om uw buitenruimte een unieke toets te geven? Dan kan u bij Tuinconstructies & Carports Iwan aankloppen om een houten bijgebouw (bv. carport of tuinhuis) op maat te laten optrekken. Wij hebben ervaring met heel wat houtconstructies, zoals:

Tonsent 8 1

Wij plaatsen onze houtconstructies in uw favoriete formaat, materiaal en kleur. Om een uitstekende service aan te bieden, bespreken we uw ideeën eerst tijdens een intakegesprek. Op basis daarvan realiseren wij bouwwerken om u tegen te zeggen.

Als afwerking heeft u allerlei opties, waaronder ramen, deuren en (glazen) schuifwanden. Ook over de houtsoort adviseren wij u graag. We zorgen ervoor dat het houtwerk volledig tot zijn recht komt tussen het groen op uw terrein. Hier geven wij u alvast een woordje uitleg over de materialen die wij voor uw bijgebouw op maat hanteren.

Niet alleen in maatwerk zijn wij trouwens echte experten, maar evengoed in schaduwsystemen zijn we helemaal thuis. Op onze andere website, Schaduwsystemen Iwan, vindt u allerlei interessante informatie over overkappingen, zonneschermen en zonneluifels. Die kunnen wij op een bijgebouw naar keuze – zoals een carport of een tuinhuis – aansluiten.

Houtsoorten

Duurzame & slijtvaste houtsoorten

Voor het basisskelet van elke houten constructie werken we standaard met geïmpregneerd hout. Dat hout werd vooraf behandeld met een verduurzamingsmiddel dat de houtstructuur een natuurlijke groenige kleur geeft. Bovendien beschermt het de planken tegen insecten, verrotting en diverse weersinvloeden.

Om de buitenwanden af te werken, gebruiken we geïmpregneerd hout of Thermowood. Thermowood is gemaakt van Europese naaldbomen en vormt een milieuvriendelijk alternatief voor tropisch hardhout.

Liever een andere houtsoort? Dan kunnen wij u bijvoorbeeld padoek, Thermowood poplar, afrormosia, Ipé of western red cedar voorstellen. Aarzel niet om ons te contacteren als u meer informatie wenst over de mogelijkheden!

Tal van uitvoeringen voor uw houtconstructie

Naast de houtsoort kan u bij ons over de uitvoering van uw houtconstructies op maat beslissen. Zo is ons geïmpregneerde hout verkrijgbaar in vlakke planchetten, sidings en duo- en tripleplanchetten.

Thermowood grenen is dan weer in vlakke planchetten en triple uitvoeringen verkrijgbaar. De andere opties zijn onder meer sidingplanken, parallellogramvormige planken, blokprofielen, ventilatielatten en mixvormen.

Houtsoorten

Dakafwerking

Uw houten bijgebouw afgewerkt met een dak

Om het dak van uw houten constructie (bv. tuinhuis of carport) optimaal tegen weersinvloeden te beschermen, bekleden we het met uiteenlopende materialen. Platte daken bedekken we bijvoorbeeld met EDPM, een duurzaam en synthetisch rubber dat naadloos op uw dakvorm aansluit. 

Zadeldaken kunnen we bedekken met verschillende soorten dakshingles (uit bitumen of rode ceder), dakpanplaten en dakpanelen. De dakpanelen kunnen we al dan niet van bijhorende isolatie voorzien.

Vlayen duo plank verticaal 2

Deuren, ramen, poorten & schuifwanden

Verbluffende accenten aan uw bijgebouw

Deuren, ramen, poorten en schuifwanden kunnen uw houten bijgebouw op maat enorm opwaarderen. In ons ruime gamma vindt u ongetwijfeld wat u zoekt. Wij stellen modellen voor die in lijn liggen met uw wensen en budget.

Zo hebben wij onder andere draai- en sectionaalpoorten in huis, net als schuif- en draaideuren in hout of pvc. Bij ramen kan u kiezen uit versies met enkel glas en houten kozijnen of uitvoeringen met dubbel glas en pvc-kozijnen. Onze glazen schuifwanden zorgen dan weer dat de temperatuur in uw bijgebouw het hele jaar door op peil blijft. Met die details maakt u gegarandeerd het verschil!

Interesse in klassevol maatwerk?

Vraag vandaag nog uw vrijblijvende offerte aan!